Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، شاپور علایی مقدم قائم مقام سازمان امور عشایر و رئیس ستاد برگزاری سومین نمایشگاه عشایر در نشست خبری امروز یکشنبه 13 اسفند در سازمان امور عشایری کشور در خصوص تسهیلات پرداخت شده به عشایر اظهار کرد: 400 میلیارد تومان تسهیلات در پنج سال گذشته به امور عشایری اختصاص داده و پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در بحث استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی یک صدم درصد به امور عشایری اختصاص می‌یابد که در سال بالغ بر 100 میلیارد تومان سرمایه در گردش محسوب می‌شود. 60 میلیون تومان از صندوق عشایری به این امور اختصاص می‌یابد که این صندوق مدت هشت سال است راه‌اندازی شده است.

علایی مقدم در ادامه تصریح کرد: در بودجه سال 97 از 1.5 میلیارد مبلغ پیشنهادی دولت برای اختصاص از صندوق توسعه ملی هزار میلیارد تومان آن سهم عشایر است که در آن پیشنهاد لغو وثیقه عشایر با سود چهار تا شش درصد ارائه شده که امیدواریم مجلس آن را بپذیرد.

وی در خصوص توزیع جو خاطرنشان کرد: در بحث توزیع جو یارانه‌دار ما حدود 900 هزار تن در چهار سال بین عشایر توزیع کردیم. 15 هزار سامانه عشایری و حدود 150 کانون اسکان وجود دارد که بخشی از آن خودجوش و بخشی از آن هدایتی است. سازمان عشایری به جای سه نوع علف اصلی کاه، یونجه و جو؛ کنسانتره به غذای دام‌ها اظافه کرد تا مشکل پرواربندی دام‌ها حل شود. ما دام‌ها را اصلاح نژاد می کنیم و از دام‌هایی که ضریب تبدیل بهتر و جثه مقاوم تری دارند استفاده می‌کنیم تا به مرتع آسیب وارد نشود و از این طریق مشکل عشایر کم شده و میزان گوشت افزایش می‌یابد.

عشایر 230 هزار خانوار و دو درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند در حالی که در پنج سال گذشته از این میزان به هیچ عنوان کاسته نشده و مهاجرت نداشتیم. در طول برنامه پنجم عشایر 162 هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تولید کرده‌اند که در این سه سال به 190 هزار تن رسیده و 25 درصد از گوشت قرمز کشور را تولید کرده‌ایم و افزایش 15 درصدی را در دستور کار قرار دادیم و از طریق افزایش وزن دام زنده میسر خواهد شد. به دلیل محدودیت علوفه و کاهش بارندگی ما حداقل می‌توانیم تنها 15 درصد افزایش گوشت قرمز داشته باشیم.

قائم مقام سازمان امور عشایر در رابطه با نحوه برپایی نمایشگاه عشایر تشریح کرد: این نمایشگاه با مشارکت 230 تعاونی شهرستان، 21 اتحادیه استانی و دو اتحادیه مرکزی در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد که با مساحت بالغ بر دو هزار متر مربع برای برپایی چادرهای عشایری اختصاص داده شده.

علایی مقدم با اشاره به محصولات ارائه شده در این نمایشگاه عنوان کرد: صنایع تبدیلی، صنایع دستی، گیاهان دارویی، پخت نان، غذاهای سنتی و موسیقی محلی از برنامه‌های این نمایشگاه است. 21 استان به صورت عملیاتی محصولات خود را به فروش، نمایش و عرضه می‌گذارند.

رئیس ستاد برگزاری سومین نمایشگاه عشایر گفت: بحث زنجیره گوشت قرمز از مهم‌ترین کارهای امور عشایری محسوب می‌شود و در این نمایشگاه عرضه گوشت ارگانیک را در دستور کار قرار دادیم.

لازم به ذکر است، افتتاحیه نمایشگاه روز 15 اسفند است که پیش‌تر قرار بود ریاست جمهوری برای افتتاحیه حاضر شوند اما طبق آخرین اطلاعات  با حضور رئیس مجلس افتتاح خواهد شد.

 

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۱۶۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت

سرپرست آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: مجوز برگزاری امتحان نهایی متوسطه در سه آموزشگاه استان اخذ شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی رحیم، امروز _یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت_ در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: چهار درصد جمعیت دانش‌آموزان کهگیلویه و بویراحمد یعنی سه هزار و ۷۱۱ دانش‌آموز را، دانش‌آموزان عشایری تشکیل می‌دهند.

وی افزود: مناطق عشایری گچساران، زیلایی، پشت کوه جلیل و عشایر استان‌های بوشهر، فارس، چهارمحال و بختیاری و اصفهان زیر پوشش مدارس عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند.

رئیس آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۵۳۰ نفر نیروی آموزشی و اداری کار آموزش سه هزار و ۷۱۱ دانش‌آموز عشایری را در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ برعهده دارند.

وی تصریح کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته امتحانات نهایی پایه متوسطه سال‌جاری برای نخستین‌بار در مدارس عشایری دخترانه سرآبتاوه، شهید اندرخورپوله و سیدالشهدای چهارتخته برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: پیش از این امتحانات پایان سال تحصیلی مقطع متوسطه در مدارس امام «محمد باقر موشمی، امام هادی برد پهن، نخبگان گنجه‌ای و امام علی پهون» برگزار می‌شد.

وی افزود: دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم کهگیلویه و بویراحمد در صورت اخذ نشدن این مجوز باید کیلومترها راه سخت گذر را با خودرو یا موتور سیکلت برای شرکت در این آزمون پیمایش می‌کردند.

رئیس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۲۰ دانش‌آموز در این چهار حوزه امتحانی مذکور افزون بر خطرات جاده‌ای هزینه‌های زیادی را برای طی کردن در مسیرهای سخت گذر می‌پرداختند.

وی تصریح کرد: آزمون نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برای دانش‌آموزان استان در هفت حوزه برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان مقطع ابتدایی عشایر به‌صورت ثابت، نیمه‌ثابت و سیار زیر پوشش آموزش‌های تحصیلی این اداره کل قرار گرفته‌اند.

کد خبر 750721

دیگر خبرها

  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • جشنواره روستایی و عشایری در استان قزوین برگزار می‌شود
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • وارد آمدن خسارت به ۱۰۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایری استان ایلام
  • جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی برگزار می شود
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد ریالی بارش‌های سیلابی به حوزه عشایری ایلام