Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@12:35:24 GMT

فرصت آشنایی بیشتر پایتخت‌نشینان با عشایر

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۹۹۸۸

فرصت آشنایی بیشتر پایتخت‌نشینان با عشایر

به گزارش خبرنگار ایرنا محل برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در خیابان سئول پایتخت این روزها میزان نمایشگاهی متفاوت است، از طرفی صدای انواع ساز و دهل‌های محلی توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می کند و از سویی انواع غذاهای محلی و عشایر، دیگر سنت ها و رسوم و نیز تولیدات این قشر مولد کشور در معرض دید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نمایشگاه همچنین زنان با لباس‌های محلی و نان و شیرینی محلی و محصولات لبنی از مردم پذیرایی می‌کنند و همچنین مردان نیز با اجرای جشن‌ها و آیین‌های سنتی در شکل و شمایل مختلف حال و هوای خوبی را به مردم می بخشند.

یکی از بازدیدکنندگان در این نمایشگاه که می‌گوید از شهر کرج به این نمایشگاه آمده به خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ سال گذشته نیز در این نمایشگاه شرکت کردم و برایم بسیار جذاب و پرخاطره بود.

مهرداد محمدی دیگر بازدیدکننده که خود را از دیار خوزستان معرفی کرد افزود:‌ اول آمدم تا با روستاییان و عشایر استان خودم دیدار کنم و سپس با فرهنگ ها و آیین‌های سایر استان های کشور آشنا شوم.

وی می‌افزاید:‌ این نمایشگاه می‌تواند مردم به ویژه نسل جوان را با آیین و فرهنگ استان های مختلف کشور به‌ویژه جامعه عشایری آشنا کند.

این بازدیدکننده اجرای برنامه عروسی و آیین های عشایری را از جمله بخش های جذاب این نمایشگاه برشمرد و گفت:‌ در بخش زندگی جامعه عشایری کشور رقص ها و اجرای آوازخوانی عشایری از استان های مازندران، سیستان و بلوچستان و خوزستان بسیار جذاب بود و در این نمایشگاه دیدم که بسیاری از گردشگران خارجی نیز از این آیین‌ها دیدن و حتی فیلمبرداری می کردند.

در قسمت دیگری از این نمایشگاه زنان جامعه عشایری از استان های مختلف در حال تولید صنایع دستی هستند.

رقیه سلمانی که خود را از عشایر استان تهران معرفی کرد اظهارداشت:‌ با حمایت دولت چند سالی است که صندوق های خرد زنان عشایری در استان های مختلف شکل گرفته و زنان جامعه عشایری با تولید محصولات خود به رونق تولید و کسب درآمد می پردازند.

وی ادامه داد:‌ زنان جامعه عشایری بیشتر در زمینه تولید صنایع دستی به ویژه قالی‌بافی مشغول هستند و همچنین در زمینه تولید محصولات کشاورزی و حتی پرواربندی دام سبک و سنگین و نیز شترمرغ فعالیت دارند.

این زن عشایری در بخش دیگری از سخنانش زن عشایری را اینگونه معرفی می‌کند: زنان عشایری از اول صبح تا عصر در کنار فرزندان و همسر در مناطق دور دست و با کمترین امکانات مشغول کار و فعالیت همپای مردان عشایری هستند.

غذاهای عشایر را باید معرفی کرد

مدیرکل دفتر مطالعات سازمان امور عشایر کشور نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت:‌ زندگی مردم مناطق عشایری سراسر استان های کشور گرچه سخت و طاقت فرساست اما وقتی در میان عشایر قرار می‌گیرید می‌بینید که هر قبیله و طایفه از عشایر رسم و سنت‌های مختلفی با خود دارند.

مهدی میزبان افزود:‌ غذاهای عشایری استان‌های مختلف برای خود حرف های زیادی برای گفتن دارند که این غذاها و نحوه پخت آنان به‌خوبی معرفی نشده است.

وی ادامه داد:‌ این نمایشگاه می‌تواند این فرهنگ ها، آیین‌ها و حتی نحوه پخت غذاها و انواع شیرینی های محلی جامعه عشایری و روستاییان را به پایتخت‌نشینان معرفی کند.

مدیرکل دفتر مطالعات سازمان امور عشایر کشور خاطرنشان کرد:‌ هر سیاه‌چادر عشایری برای خود حرف های زیادی برای ما دارد؛ این آیین و فرهنگ ها از نسل گذشته است و ما باید حافظ این میراث گرانبها باشیم.

تهران هم عشایر دارد

همچنین مدیر امور عشایر استان تهران در حاشیه برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت:‌ بسیاری از شرکت کنندگان و شهروندان تهرانی نمی‌دانند که در استان تهران نیز عشایر فعال هستند و با تعجب به سیاه‌چادر عشایر استان تهران مراجعه می‌کنند و می‌گویند مگر تهران نیز عشایر دارد؟

هاتف ممیزی افزود:‌ استان تهران حدود ۱۵ هزار عشایر فعال و تولید کننده دارد که سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، دامی و پروتئینی تولید کردند و بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک دارند.

وی ادامه داد:‌ در این نمایشگاه جامعه عشایری استان تهران با اجرای آیین‌های محلی و همچنین تولید محصول گوشه‌ای از توانمندی‌های خود را به معرض نمایش گذاشتند.

ممیزی بیشترین حضور عشایر را در شهرستان های ورامین، پاکدشت و دماوند استان تهران اعلام کرد و گفت:‌ برخلاف جمعیت اندک جامعه عشایری استان تهران این جامعه ۲۰ درصد گوشت قرمز پایتخت‌نشینان را تولید می‌کنند.

به گزارش ایرنا چهارمین نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر کشور که روز پنجشنبه ۲۴ مرداد با حضور معاون اول رییس جمهوری گشایش یافت تا ۲۷ مردادماه دایر است.

تهرام/۷۲۴۳/ ۱۰۰۸

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف استان های کشور استان های مختلف کشور پایتخت درآمد معاون اول قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۹۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد

وقوع رعد و برق در آسمان استان فارس موجب تلف شدن ۵۰ راس دام سبک عشایر مناطق عشایری دشت ارژن، بن رود و زنگنه و ۲۵ راس دام در شهرستان خنج شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بارش شدید باران در نقاط مختلف استان فارس سبب آب‌گرفتگی و سیلابی‌شدن مسیل‌ها و کندی تردد در برخی از محورهای مواصلاتی استان شد و براساس اعلام کریمی؛ مدیرکل امور عشایر فارس این بارش‌ها و وقوع رعد و برق به  تلف شدن 50 راس دام سبک عشایر مناطق عشایری دشت ارژن، بن رود و زنگنه و از بین رفتن  25 راس دام در شهرستان خنج منجر شد.

به عشایر خسارت دیده، اقلامی همچون پلاستیک، لوازم خوراکی و پتو توزیع شد و با توجه به اعلام هشدار‌های بارندگی از تاریخ 15 الی 17 ماه جاری به تمام خانوار‌های عشایر کوچرو و ساکن تاکید شد که از اتراق، و نصب چادر در ارتفاعات و کنار رودخانه‌ها خودداری کنند.

مدیرکل امور عشایری استان فارس در ادامه از تخریب اکثر راه‌های عشایری مناطق غربی استان به دلیل شدت بارش‌های سامانه اخیر خبر داد و گفت: اکثر راه‌های عشایری که ما 10 روز پیش ترمیم کرده بودیم، دوباره تخریب شدند.

وی با ذکر این نکته که با کمک هلال احمر توانستیم بخشی از چادر‌های تخریب شده عشایر را جایگزین کنیم، از تلاش برای ادامه این جایگزینی خبر داد.

کریمی در خصوص جبران خسارت‌ها تصریح کرد: اطلاعات دقیق میزان خسارت‌ها را جمع‌آوری کرده و به استانداری ارسال می‌کنیم و در صورتی که تأمین اعتبار انجام شود، خسارات عشایر پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در خصوص ترمیم راه‌های عشایری هم باید دوباره اعتبارات پیش‌بینی کنیم تا بتوانیم ترمیم انجام دهیم، گفت: البته در بحث لوازم زندگی نظیر اغذیه، لباس، پتو و... تا آنجایی که توانستیم به صورت میدانی کمک انجام داده‌ایم.

تکذیب خبر خسارت به 2 هزار تن گندم در خنج

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج نیز ضمن تکذیب خبر خسارت به دو هزار تن گندم این شهرستان در اثر آب گرفتگی، گفت: از میزان 13هزار و 469 تن گندم خریداری شده در دو مرکز خرید شهرستان، 13هزار تن به سیلو‌های استان فارس و سایر استان‌ها ارسال شده و میزان اندک باقیمانده در انبار‌های سرپوشیده نگهداری و در حال حمل است.

علی علی پور بیان کرد: طی خبری که به نقل از فرماندار شهرستان خنج، روز شنبه پانزدهم اردیبهشت ماه در بخش خبر ساعت 21 شبکه یک صدا و سیما پخش شد، متاسفانه خبر انتقال گندم به سیلو‌های ذخیره به دلیل اشتباه خبرنگار در تهیه خبر با عنوان آب گرفتگی و خسارت به گندم‌های شهرستان خنج منتشر شده است.

این مقام مسئول افزود: در روز شانزدهم اردیبهشت ماه به همراه اسفندیاری فرماندار شهرستان خنج و خوبیاری دادستان شهرستان ضمن حضور در مرکز خرید گندم این شهرستان با بررسی میزان محصول خریداری و ارسال شده، فرماندار شهرستان قویاً خبر ارسالی درخصوص خسارت به دو هزار تن گندم در اثر سیل و آب گرفتگی را تکذیب کرد و انتشار آن را اشتباه خبرنگاری عنوان کرد.

علی پور تصریح کرد: در این بازدید مستندات مربوطه به سمع و نظر فرماندار و دادستان شهرستان خنج رسید و مشخص شد از ابتدای سال جاری تا تاریخ شانزدهم اردیبهشت ماه میزان 6 هزار و 769 تن گندم در مرکز خرید خنج خریداری شده که به مراکز خرید استان فارس و خراسان رضوی ارسال شده و میزان گندم باقیمانده این مرکز فقط 367 تن که در انبار سرپوشیده نگهداری و در حال بارگیری است.

وی با بیان اینکه در پی بارش شدید باران و تگرک و جاری شدن سیلاب در شهرستان خنج، ستاد بحران این شهرستان در محل فرمانداری تشکیل جلسه داده بود، گفت: طی گزارشات به دست آمده، جاری شدن سیل موجب تلف شدن 25 راس دام شده است. همچنین بارش باران و تگرگ به جاده‌های بین مزارع، مزارع گندم و جو و باغ‌های مرکبات و نخیلات خساراتی وارد کرده که در این زمینه 3 گروه برای بررسی میزان خسارت‌ها به مناطق مختلف بخش‌های مرکزی، محمله و خنج اعزام شده و در حال جمع بندی میزان خسارت برای ارسال به مرکز استان هستیم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • جشنواره روستایی و عشایری در استان قزوین برگزار می‌شود
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  • تلف شدن ۵۰ راس گوسفند عشایر در اثر رعد و برق
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل